Revet ost med ulike kvaliteter

Revet ost er et hyppig brukt produkt i flere matretter, og særlig på pizza og for gratinering. Ulike type oster har ulike type kvaliteter de er gode på. Her kan du lære mer om kvalitetene til revet ost fra Tine, og finne ut hva som skiller variantene fra hverandre.

 

Kvalitetene til ostene beskrives på en skala med ulikt nivå av bruning, fettutskillelse, trådtrekking og nedsmelting. Hvilke kvaliteter det er viktigst å ligge høyt eller lavt på skalaen for, vil avhenge av hva man skal bruke produktet til. 

 

Nedsmelting måler hvor godt osten flyter utover ved steking. Fete oster med høyt vanninnhold smelter mer enn lettost. Trådtrekking handler om hvor elastisk osten er etter steking, mens den fortsatt er varm. Avhengig av hvordan de er produsert, har noen oster «lang» og noen «kort» struktur. Oster med «lang» struktur har bedre trådtrekking enn oster med «kort» struktur. Godt modne oster har en «kort» struktur og dermed mindre trådtrekking. 

 

Grad av fettutskillelse avhenger av ostens fettinnhold, steketid og temperatur. Litt fettutskillelse gir gjerne det mest appetittlige utseendet. F.eks. vil en ost som slipper lite fett være bra i kombinasjon med pepperoni, mens en ost som slipper mer fett vil fungere bedre sammen med skinke.

 

Bruning måler hvordan fargen på osten utvikler seg under steking. Mozzarella er en ost som bruner mye, mens ost som Norvegia bruner lite.

Tips: Bland ulike typer ost for å finne din favorittkombinasjon!

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en bedre brukeropplevelse. Les mer om hvordan vi bruker informasjonskapsler og hvordan du kan slette dem.