Hva betyr det at Storcash er Miljøfyrtårnseritfisert?

Storcash er en miljøfyrtårnsertifisert bedrift, noe som innebærer at vi hele tiden strekker oss for å etterlate oss et så lite fotavtrykk i miljøet som mulig. Vi ønsker å kunne dokumentere at vi mener alvor når vi sier at miljøet er viktig for oss. Målet vårt med å sortere 94% av alt avfallet i vår bedrift i 2022 er en viktig del av å komme dit. Du kan være trygg på at vi hele tiden tar de beste valgene for miljøet, og at hver gang vi kan utbedre en rutine, har vi miljøaspektet i bakhodet. Å handle hos oss skal ikke bare være en god avgjørelse for lommeboken, men for miljøet også.

Miljøtiltak i Storcash

Et viktig tiltak vi gjør for miljøet, er å forhindre svinn. For å sikre at varene ikke skal stå bli stående i hyllene og gå ut på dato, sørger vi for å ha en sunn varerullering. Vi jobber med «Først inn, først ut» som grunnprinsipp. Hver dag sjekkes ferskvarer, meieri og grønnsaker for dato og kvalitet, og det som nærmer seg utløpsdato blir solgt til redusert pris. På denne måten kan mat med kort levetid, rekke å bli et godt måltid hos en av våre kunder før det blir dårlig. Som kunde kan du være bevisst på at du kan velge matvarer med kortere holdbarhet dersom det likevel skal brukes før utløpsdatoen på varen.

Svinn blir til biogass

Innimellom opplever vi likevel at en vare har gått ut på dato, eller at det er en brekkasje på en vare. En brekkasje betyr at varen er ødelagt, den kan ha blitt knust i gulvet eller nederst på en pall. Denne typen varer ønsker vi ikke å selge, så derfor har vi sammen med Norgesgruppen laget en avtale der vi leverer alt av matavfallet vårt til biogassproduksjon. Biogassen lages ved at organisk materiale, brytes ned i et oksygenfritt miljø. Biogassen kan utnyttes til å produsere energi som strøm, varme og drivstoff. Etter at prosessen med gassproduksjonen er ferdig, sitter vi igjen med et veldig næringsrikt stoff som kalles biorest. Dette egner seg godt som gjødsel til planter, og kan brukes til å dyrke frem ny mat.

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en bedre brukeropplevelse. Les mer om hvordan vi bruker informasjonskapsler og hvordan du kan slette dem.