Hva er kebab?

 

Hva er kebab?

Kebabrestauranter har blitt en viktig del av bybildet. Den er tilgjengelig, enkel å tilberede og å spise, og ikke minst veldig smakfull. Kebab har blitt et samlebegrep for mange ulike matretter som shish, adana, kofta, greske gyros, tyrkiske døner og shawarma fra Midtøsten. Så hva er egentlig kebab? Opprinnelsen til retten og dens mange undervarianter er ikke ferdig diskutert, men fellesnevneren er saftig, grillet kjøtt på spyd.

Kebab betyr grillet kjøtt

Selve ordet kebab betyr «grillet kjøtt» og det er nettopp dette som er fellesnevneren og som spillerhovedrollen i de nevnte rettene. Kjøttet blir grillet enten på et stort spyd der man skjærer av litt og litt kjøtt, eller som mindre spyd som gjerne serveres på spydet med salat og pommes frites. Kebab lages med enten lam-, okse- eller kyllingkjøtt, så kombinasjonene og mulighetene er mange.

 

Unngå svinn i tilberedningen

Det er stor forskjell på kjøttet som brukes i de ulike kebab-variantene, og også stor forskjell på hvor mye svinn det er på kjøttet når det tilberedes. De ferdigstekte og ferdigoppdelte variantene du kan kjøpe gir nesten ikke svinn, ettersom du kun trenger å ta opp akkurat den mengden du trenger, og det kun må varmes opp. Lager du derimot kebab av farse med mye vann- og fettinnhold kan svinnet være opptil en fjerdedel. Vannet dampes vekk, og mye av fettet smelter og renner av. Et godt tips kan derfor være å bruke kebabkjøtt av god kvalitet, nettopp for å redusere svinnet.  Uansett om kjøttet er ferdigstekt eller ikke, er det viktig å lagre det riktig for å unngå forringelse og matavfall. Kjøttet bør oppbevares i kjøleskapet eller fryseren til det er klart til bruk. Sørg for å lese instruksjonene fra leverandøren for å finne ut hvor lenge kjøttet kan lagres og hvordan det bør oppbevares, krydre og sett sammen etter egen preferanse, tilbered og nyt!

Husk: All kebab som selges hos Storcash oppfyller høy kvalitet!

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en bedre brukeropplevelse. Les mer om hvordan vi bruker informasjonskapsler og hvordan du kan slette dem.