Hemmeligheten bak den beste pizzabunnen – Tipo 0

Hemmelighetene bak den perfekte pizzaen er mange. Et godt sted å starte, er med deigen og selve pizzabunnen. Siktet hvetemel er det vanligste bakemelet, og brukes i de fleste gjærbakster med stor suksess. Likevel er det mange som sverger til pizzamel eller Tipo 0-mel for at deigen skal få den karakteristiske, elastiske og smidige konsistensen som er lett å forme til en perfekt pizza.

 

Selve navnet Tipo 0 kommer fra det det italienske uttrykket som forteller hvor finmalt melet er. Graderingen går fra 00-2, der 00 er fineste kvalitet, og 2 er groveste kvalitet. Tipo 0-mel er et spesialmel av hvete som gir de beste pizzabunnene av ekte italiensk kvalitet med en tynn bunn og luftig kant rundt.

 

Det ekstra finmalte melet gjør at pizzadeig bakt med Tipo 0-mel bør eltes og heves noe lenger enn vanlige deiger. Det har en større evne til å tiltrekke seg og holde på væsken enn vanlig siktet hvetemel, noe som gjør at man trenger mindre vann i en pizzadeig laget av Tipo 0. En annen viktig faktor du må tenke på når du skal velge mel til den beste italienske pizzaen, er et høyt nok protein- og stivelsesinnhold i melet du velger. Proteinnivået bør ligge på ca. 10 - 15 %. Proteinet i melet er det som avgjør hvor godt deigen hever og hvor gode glutennettverk du får i deigen, og samtidig hvor smidig den er å jobbe med. Bruk tid på selve eltingen og hevingen av deigen, det får du igjen, i fantastisk smak!

Tips: Bak ut pizzaen på durumhvete eller semulegryn, det trekker nemlig ikke inn i pizzadeigen!

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en bedre brukeropplevelse. Les mer om hvordan vi bruker informasjonskapsler og hvordan du kan slette dem.