Skal du åpne eller drive en ny restaurant?

Våre beste tips til restaurantdriften

 

Å åpne en restaurant kan være en drøm som går i oppfyllelse for mange. Det gir deg muligheten til å dyrke din lidenskap for mat og, samtidig som du bygger opp en lønnsom virksomhet. For å hjelpe deg på veien, har vi satt sammen en guide med de beste tipsene for å åpne din egen restaurant.

1. Gjør research og legg en plan

Først og fremst må du finne ut om det er muligheter for å kunne tjene penger på drømmen. Undersøk markedet, konkurrentene og målgruppen din. Lag deretter en solid forretningsplan som inkluderer mål, driftskostnader, menyutvikling og markedsføringsstrategier.

 

2. Velg konsept og målgruppe

Velg et unikt og tiltalende konsept, og prøv å skille deg ut i mengden. Definer hvem målgruppen din er, og tilpass konseptet og menyen deretter. Lokasjonen du velger å åpne stedet ditt bør være avgjørende for hva slags profil stedet ditt skal ha. Valget av beliggenhet er avgjørende for suksessen. Velg et sted som er lett tilgjengelig, har tilstrekkelig parkering og passer til målgruppen din. Lokalenes størrelse og layout bør være i tråd med restaurantens konsept og atmosfære. Storcash har enkel tilgang til næringsmidler som passer til ditt menyutvalg.

 

3. Finansiering og budsjett

Dette er et kritisk trinn. Estimer startkostnadene, inkludert leie, inventar, ansatte, markedsføring og matlager. Utforsk finansieringsalternativene dine, som personlige besparelser, lån fra banken eller investorer. Følg med på kostnader, og tenk nøye gjennom hva det er viktig for deg å bruke penger på i en oppstartsfase.

 

4. Matlaging, meny og leverandører

Utvikle en variert og tiltalende meny basert på konseptet ditt, men ikke bit over for mye. Om du kan begrense antall ulike råvarer du trenger, fører det til mindre svinn. Sikre deg pålitelige matleverandører som kan tilby ferske og kvalitetsråvarer. Storcash kan være din pålitelige partner for å skaffe alt du trenger, fra kjøtt og grønnsaker til sauser og krydder. Fordelen med å handle hos oss, er fleksibiliteten vi tilbyr, spesielt i en oppstartsfase.

 

5. Ansett det riktige personalet

Dine ansatte er ansiktet utad for restauranten din. Ansett kvalifiserte kokker, servitører og annet personale med en positiv holdning og god kundeservice. Opplæring og teamarbeid er avgjørende for å skape en hyggelig opplevelse for gjestene.

 

6. Markedsføring og sosiale medier

Bygg opp buzz før lanseringen. Opprett en profesjonell nettside og aktive profiler på sosiale medier. Bruk bilder av deilige retter, legg ut oppdateringer om kommende arrangementer og tilby kampanjer for å trekke oppmerksomhet til restauranten din.

 

7. Åpning og drift

Når alt er på plass, er det på tide å åpne dørene. Sørg for at alt fungerer smidig fra den første dagen, fra matlaging og servering til regnskap og administrasjon. Førsteinntrykket er viktig, og gode ambassadører kan gi deg flere, nye kunder.

 

Å åpne en restaurant er en spennende reise som krever hardt arbeid, dedikasjon og tålmodighet. Følg disse trinnene og bruk Storcash som din pålitelige ressurs for matvarer og forsyninger. Med riktig planlegging og smarte valg, vil du ha større sjanser for å skape en vellykket restaurant som vil glede dine gjester i årene som kommer. 

Lykke til!

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en bedre brukeropplevelse. Les mer om hvordan vi bruker informasjonskapsler og hvordan du kan slette dem.