8 tips for å bli best på frityr

Fritert mat har en nydelig smak og gir en sprø skorpe som mange er veldig glade i. Smultringer, pommes frites, kylling og fisk er noen friterte favoritter. Som matgrossist vet vi at mange av våre kunder alltid er på jakt etter bedre måter å drive sin restaurant, gatekjøkken eller cateringselskap. Derfor har vi satt opp noen tips til hvordan du kan få mest mulig ut av oljen din, og samtidig lage produktene kundene dine elsker. Når du får mye ut av oljen, sparer du både miljøet og lommeboken. Fritert mat er ikke det sunneste man kan spise, og vi vet at ca. 80% av fettopptaket i maten skjer etter at produktet blir tatt ut av frityren, derfor er dine rutiner viktige når maten tilberedes.

Våre tips:

  1. Fyll frityren med riktig mengde olje, og vent med å fritere før oljen har rett temperatur etter det du skal fritere.
  2. Friter helst frosne produkter. Frosne produkter tar opp mindre fett enn tinte produkter. Bare husk på at temperaturen går ned når du senker frossen mat ned i oljen, så gi oljen tid til å få riktig temperatur mellom hver batch du friterer.
  3. Tørk av maten godt før den går ned i oljen med tørkepapir eller et rent kjøkkenhåndkle for å unngå sprut av varm olje.
  4. Friter etter anvisning. Når du løfter kurven, bruk et par ekstra sekunder på å riste av overflødig olje. Dette sikrer deg et herlig sprøtt produkt, uten overflødig fett som trenger inn i produktet igjen etter hvert som det kjøles ned.
  5. Pass på at det ikke kommer salt eller krydder i frityren, det gjør at oljen blir fortere slitt.
  6. Rengjør frityren daglig. Tøm frityren, sil eller rens oljen med maskin. Når du vasker frityren med såpe, sørg for at alle såperester er borte, og skyll siste gang med eddik-vann.
  7. Ikke bland brukt og ny olje, den brukte oljen vil forårsake raskere nedbrytning av den nye oljen.
  8. Unngå kobber og plast i utstyr som kommer i kontakt med oljen. Kobber ødelegger oljen, mens plasten smelter!

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en bedre brukeropplevelse. Les mer om hvordan vi bruker informasjonskapsler og hvordan du kan slette dem.