Bærekraftig scampi

Scampi, eller tropiske reker er viktig i mange nasjonale kjøkken, og det er lett å se hvorfor – delikate, allsidige og fungerer til alle slags forskjellige oppskrifter. Men hvor mye vet du om hvordan de produseres, og hvilke konsekvenser dette kan ha for miljøet?

Vi vet at det utgjør en forskjell for livet i havet når oppdrettet driftes ansvarlig, og at man hele tiden har et fokus på bærekraft og miljø. All scampi som selges i Storcash er ASC-merket av Aquaculture Stewardship Council og oppdrettet i Vietnam under godkjente forhold. ASC er en sertifiseringsordning som står for et regelverk for oppdrettsnæring, for å sikre mest mulig ansvarlig og bærekraftig oppdrett av sjømat. I dag er 55% av scampi som produseres globalt er gjennom oppdrett, mens resten er viltfangst. Villfangst har ført til overfiske og ødeleggelse av korallrev, så for å ha størst mulig kontroll på utslipp og prosess, er all ASC-merket scampi fra oppdrett med streng kontroll og regulering.

 

I Storcash er et av våre mål som miljøfyrtårnbedrift å ha fokus på bærekraft over hele linja fra produksjon, transport til salg. Vi jobber for å få mest ut av hver naturressurs og samtidig ha dyrevelferd i fokus. Derfor er det også viktig for oss å gjøre det lett for våre kunder å ta bærekraftig og miljøbevisste valg, det gjør vi gjennom å sørge for tydelige sertifiseringer av våre produkter.

 

Ved å kjøpe ASC-merkede varer hjelper du til med å konservere og reparere livet i havet. ASC-merking garanterer at produktet kommer fra ansvarlig havbruk og forbedrer lokalsamfunn i utviklingsland. Derfor kan du som kunde hos Storcash kjøpe scampi med god samvittighet.

 

Viste du at scampi ble i sin tid lansert som et «salgsnavn» på tropiske reker, men navnet «scampi» er egentlig italiensk, og betyr sjøkreps? Bestiller du scampi i andre land enn Norge og Sverige vil du få servert sjøkreps!

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en bedre brukeropplevelse. Les mer om hvordan vi bruker informasjonskapsler og hvordan du kan slette dem.